Olemme 1.3 alkaen auki ke-to 11-17 pe-la 11-18 sekä su 11-16 (ma-ti suljettu) Katso myös uusi ruokalista tästä.

Bosgårdin metwursti on myös kokin kaveri

Bosgårdin luomulaidunlihasta tehty metwursti oli tilamme ensimmäinen lihajaloste. Pitkään se oli myös ainoa, mutta aina se on ollut suosituin - eikä syyttä. Metwursti kulunee useimmiten pikavauhtia sellaisenaan tai voileivän päällä, mutta on oiva kumppani myös keittiössä. Leikkaa vajaan sentin siivuja, 1-2 per syöjä, kuutioi pieneksi ja paista pannulla rapeaksi tilkassa öljyä. Paistettaessa metwurstin suola korostuu, joten suolaa muu ruoka varoen. Tässä muutama oma käyttökohdesuosikki:

1. Pikabrunssi: paista metwurstin joukkoon kananmuna. Sen paistuessa paahda leipäsiivu ja sipaise päälle creme bonjour-tuorejuustoa. Nosta metwursti-kanamunaseos leivän päälle. Jos tällä ei päivä ala hyvin, palaa sänkyyn.

 2. Risotto: riisin tai ohran valmistuessa paista itsellesi sellainen vihannessekoitus kuin tykkäät – itse pidän porkkanan, sipulin, varsisellerin, eri väristen paprikoiden, valkosipulin ja cashew-pähkinöiden yhdistelmästä. Sekoita joukkoon paistetut metwurstikuutiot ja tarjoile riisin päällä. Hyviä lisämausteita ovat tamari-soija sekä chilin ystäville vanhan kunnon tabasco.

 3. Pasta #1: Keitä makaroneja kypsäksi suolatussa vedessä ja siivilöi pois loppuneste. Kaada makaronit takaisin kattilaan ja laita joukkoon paistetut metwurstikuutiot sekä 1 pakkaus mustapekka-juustoa per 3-4 annosta pastaa. Sekoita hyvin kunnes juusto on sulanut makaronin joukkoon. Persiljasilppu antaa annoksille väriä ja lisämakua tarjoiltaessa.

3b. – yllä oleva toimii erinomaisesti myös uuniperunan kanssa.

 4. Pasta #2. Keitä spagetti suolavedessä kypsäksi ja siivilöi pois keitinliemi. Spagetin kypsyessä laita syvät ruokalautaset uuniin lämpiämään ja silppua valkosipulisuolakurkkuja sopivasti per syöjä.

Laita kunkin ruokailijan spagettiannos lämpimälle lautaselle. Lisää metwursti- ja suolakurkkupaloja sekä kunnon nokare smetanaa ja sekoita. Päälle persiljasilppua. Lämpimät lautaset estävät smetanaa ja suolakurkkuja jäähdyttämästä annosta liikaa. Tällä on nimikin: ”Pasta Pravda”.

 5. Herkkuvälipala: per henkilö raasta n. 40g kermajuustoa, siivuta puolikas tomaatti sekä paista metwurstikuutiot valmiiksi. Lämmitä voita tai öljyä paistinpannulla siten, että se kuumenee muttei savua. Laita pannulle tortilla tai iso litteä rieska, lataa toiselle puoliskolle tomaatit, metwursti ja juusto. Ripottele päälle kuivattua oreganoa tai basilikaa.

Taita puolikkaaksi ja paista hellästi molemmin puolin siten, että tortillan pinnat ruskistuvat vaan eivät pala. Taita vielä kerran ja tarjoile heti. Erinomaista myös kylmänä vaikkapa matkaeväänä. Lisätäytteet esim. oliivipalat, paprikasilppu, jalapeno-viipaleet. Perheemme El Classico.