Olemme juhannuksena kiinni 21-23.6

Välkommen till Bosgård

Vill du njuta av ett kulturhistoriskt naturlandskap och bekanta dig med den fritt betande Charolaiskor eller har du behov av ett utrymme för seminarium eller privat fest? Bosgård erbjuder allt det här och lite till.

En inspirerande miljö för möten

Karaktärsbyggnaden från 1800-talet är en stämningsfull plats för möten, seminarier eller privata fester i mindre skala. Barocksalongen rymmer grupper på upp till 35 personer. I salongen serveras gästerna rätter av gårdens egna ekologiska kött, men även vegetarianer äter gott på Bosgård.  I mötespaketet ingår:

  • En rundtur på gården där du får bekanta dej med boskapen och principerna kring ekologisk djuruppfödning.
  • Vår köksmästare avslöjar hur BBQ-rätterna blir till och berättar om BBQ-grillen, i vilken huvudrätten tillreds.
  • Diskussionen fortsätter i karaktärshuset
  • En fyrarätters lunch eller middag bestående av gårdens eget kött enligt er tidtabell.

Fester och ekologiska godsaker direkt ur grillen

Den som vill ställa till med en större fest under sommarhalvåret kan hyra Ladugårdsvinden. Festlokalen rymmer 250 personer och vi kan erbjuda både bar och buffé för kvällen. Under helgerna är du välkommen på tapaslunch till Delicafét, som är inhyst i den mysiga röda ladan. Det lönar sig även att pricka in våra BBQ-dagar i kalendern. Då bjuder vi på ekologiska biffar direkt ur grillen.

Bosgårds Historia

Bosgård ligger i ett kulturhistoriskt landskap intill Pernåviken i Borgå skärgård. Platsen har varit bebodd ändå sedan medeltiden, då här låg en liten by. På 1600-talet brukades markerna av fem småbruk. De nuvarande byggnaderna härstammar från 1800-talet och är skyddade av Museiverket.

På 1950-talet köptes gården av agronomen Wolmar Schildt.  Tio år senare tog sonen Wilhelm Schildt över gården och övergick helt och hållet till sädesodling. Det var Kaarlo Schildt som startade boskapsuppfödningen och numera ägs gården av ett aktiebolag, som tillsammans drivs av släkterna Walsh och Schildt.