4. Päivä luonnossa: pellot, niityt, metsät ja rannikko – sekä keskiaikainen linnoitus

Sesonki: Huhtikuu-lokakuu

Ryhmäkoko: Maks. 40 henk.

Hinta ryhmäkoon mukaan:

10-14 henk.

129€/henk.

15-20 henk.

89€

21-30 henk.
81€
31-40 
henk.
59€

Saatavilla myös yksityisryhmille 

Kokonaiskesto: n. 4 tuntia

Ohjelma: Tunnelmallinen puolipäiväretki pitkin Bosgårdin laidunniittyjä, metsiä sekä Itämeren rannikkoaluetta - kokonaisuus on luonnoltaan Suomen lajirikkaimpia. Kohteisiimme kuuluu mm. Pikkupernajanlahden lintuvesi ja Natura-alue, laidunniittyjä, rikkaita lehtometsiä, sekä Husholmenin kukkula ja sen ulkoilmanäyttely: kukkulan laella sijaitsi 1300-luvulla suuri linna. Kohde on Museoviraston rauhoittama. 

Retkialueella on nähty yli 180 lintulajia. Laidunmetsissä ja Husholmenilla kohtaamme mielenkiintoisia kasveja kuten ukontulikukan sekä vuodenajasta riippuen useita perhos- ja sudenkorentolajeja. Katselemme myös luonnosta löytyviä ruokakasveja. Nautimme matkan varrella maukkaan maastolounaan sekä sään salliessa kahvitauon Husholmenilla.

Kenelle ohjelma sopii: Kaikenikäisille, mutta pystyttävä kävelemään hitaalla tahdilla kaikkiaan 6-7 km (välissä lounastauko sekä sään salliessa kahvitauko). 

Muuta tietoa: Kesähelteitä lukuun ottamatta lämmin ja vedenpitävä vaatetus sekä kengät ovat kaikkina vuodenaikoina välttämättömät.