Kesäkonsertit heinävintillä keskiviikkoisin. Lisätiedot täältä

Kesägrillin iloja - osa 1

Tänä kesänä olen grillannut flank steak’iä, tuota littanaa ja isosyistä kylkipaistia, joka murenee herkulliseksi melko lyhyessä ajassa ja valmistuu nopeasti. ”Flänkkäriä” tarvitsee vain vilauttaa tulella; jätä se kauniin mediumiksi ja tarjoile ohueksi viipaloituna suolan, pippurin ja maustevoin kanssa. Katso, että viipaloit varmasti poikkisyin: muutoin lopputulos maistuu sitkeälle.

Kastiketta ja tyylikkään grillilisukkeen flank steakille saat yksinkertaisesta munakoisoreseptistä. Tee se valmiiksi ennen flänkkärin paistoa: neljälle tarvitset yhden keskikokoisen ’koison:

-Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja grillaa pehmeiksi – n. 6 minuuttia per puolikas melko miedolla tulella. Munakoisojen paistuessa yhdistä kattilassa yksi 300g purkki tomaattimurskaa, 0,5 dl punaviiniä, 2 murskattua valkosipulin kynttä, 1 pilkottu lehtisellerin varsi, kolme teelusikallista sokeria sekä kaksi teelusikallista balsamicoetikkaa. Lisää hiukan chiliä, jos haluat vahvemman maun. Kiehauta seos viitisen minuuttia kansi päällä, että selleri pehmenee. Lisää hieman suolaa ja pippuria, kaada seos uunivuoan pohjalle sekä pidä seos lämpimänä uunissa tai peitettynä grillin lämpiössä.

Kun munakoisot ovat pehmeitä, laita kunkin viipaleen päälle nokare kutujuustoa (tai esim. parmesanraastetta, jos kutujuusto ei ole sinun juttusi) ja teelusikallinen persiljaa. Kääri rullalle ja sulje hammastikulla. Suolaa. Lataa munakoisot uuniastiaan tomaattisoossin päälle ja laita n. 100-asteiseen uuniin sillä aikaa, kun grillaat flank steakin valmiiksi.

Koristele munakoisot ennen tarjoilua basilikan lehdillä.

Kesäterveisin savustimen ääreltä kaikille! - Marcus marcus.walsh@bosgard.com